Författarporträtt

Marianne Hamilton har en gedigen erfarenhet från näringslivet men också som författare då hon gett ut 9 böcker.

Marianne har haft styrelseuppdrag i tre börsnoterade företag, samt i flera onoterade. Hon har även varit ledamot i Etikkollegiet och Ersättnings-akademien. I dag är hon ledamot i Advisory Board på Stockholms School of Economics.

Under sexton år var Marianne Senior Vice President på Atlas Copco, med globalt ansvar för organisationsutveckling och chefsförsörjning. Hennes banbrytande introduktion av en intern, global, öppen, arbetsmarknad visar på hennes visionära läggning. Och det var ganska självklart att hon sen närmade sig författarskapet. I dag är Marianne en professionell författare med två inriktningar;

Management


  • ”Inte bara pengar-så får vi fram mogna chefer”. Ger en inblick i Atlas Copcos processer för att få fram kapabla chefer.
  • ”Inte bara makt…utan även ansvar”. Ett filosoferande om varför renodlade maktmänniskor kunnat få fotfäste.
  • ”Några råd till min kära dotter”. Kvinnans eget driv och lust är det som får in henne i flödet av blivande chefer. Även översatt till Franska.
  • ”An Organizational Philosophy”. Ett case om hur en känd koncern fick fram ett flöde av blivande chefer samt ständig organisationsutveckling.
  • ”Ett gotlandshus vaknar”, Marianne låter läsaren få följa med på den resa hon själv gjorde när hennes kalkstenshus renoverades från grunden.

Det är tydligt att Marianne förstår näringslivet och de villkor som där råder. Hon förstår hur man leder en verksamhet mot varaktiga resultat som gagnar inte bara aktieägarna utan samhället i stort.

Romaner


  • Han fick Kärleken; den sista boken i en trilogi. En fristående fortsättning på de tidigare böckerna Ladan och De tre männen.
  • ”Ladan.” Marianne gestaltar här tre kvinnor mitt i karriären. Under två dagar på Gotland får de chansen att komma till bättre insikt om sina liv. Vad som sen händer är totalt oförutsägbart.
  • ”De tre männen”, Tre män möts en gång per år för några dagars ripjakt i den svenska fjällvärlden. Men det här året inträffar en olycka som kommer att bli det slutliga testet på deras vänskap.
  • "Vad är det att vara människa?" är en tankebok i romanform. Den vänder sig till professionella personer i alla åldrar som är intresserade av Livet, Mänskligheten och Företagsamheten. De 12 konkreta råden som så småningom utkristalliseras, är sprungna ur min egen långa erfarenhet av att vara – just människa.

Marianne har förmågan att skapa en bra historia enbart genom att låta fingrarnas löpa längst med tangentbordet. Initialt vet Marianne om hon skall skriva om män eller kvinnor och i vilken miljö. Hur historien sen utvecklas blir en överraskning även för henne själv.

Hon äger bokförlaget Ek och Bok AB samt är delägare i marknadsföringsbolaget Advice To My Dear Daughter AB 

Läs mer på Wikipedia