Vad är det att vara människa?

Vad är det att vara människa? är en tankebok i romanform. Den vänder sig till professionella personer i alla åldrar som är intresserade av Livet, Mänskligheten och Företagsamheten. De 12 konkreta råden som så småningom utkristalliseras, är sprungna ur författarens egen långa erfarenhet av att vara – just människa.
Scrolla ner så ser ni recensioner av boken.

Han fick Kärleken

Han fick Kärleken är en fristående fortsättning på Marianne Hamiltons två tidigare romaner Ladan och De Tre Männen.  I denna boktrilogi får vi följa några huvudpersoner som stöter på prövningar, yrkesmässigt såväl som privat. Böckerna är skrivna med livet och näringslivet som fond och handlar ytterst om människans eget ansvar för sitt liv. ”För vem skulle annars ha det?” som en äldre gotländska säger i boken.  

Läs mer och köp boken

De tre männen

Tre män möts en gång per år för några dagars ripjakt i den svenska fjällvärlden. Men det här året inträffar en olycka som kommer att bli det slutliga testet på deras vänskap.

Läs mer och köp boken Finns även som E-bok

Ladan

Författaren gestaltar här tre kvinnor mitt i karriären. Under två dagar på Gotland får de chansen att komma till bättre insikt om sina liv. Vad som sen händer är totalt oförutsägbart.

Läs mer och köp boken Finns även som E-bok

”Marianne, jag satte mig med ett glas vin på terrassen och öppnade boken. Vilken klok och insiktsfull människa du är. Jag känner igen mig i så mycket av det du beskriver. Dina insikter och de goda råd som du ger läsaren. Du summerar så många känslor och upplevelser jag själv har erfarit som Personaldirektör, kulturbärare men framför allt som människa. Nu vill jag ge din bok i gåva till de som jag tror skulle ha glädje av denna källa till klokhet, reflektion och inspiration. Återigen, tack för en underbar bok och för att jag fått ta del av din kloka och vägledande summering av att vara MÄNNISKA!”

Kajsa von Geijer

Senior vice President Human Resources & Sustainability Thule Group

”En söndagsmorgon kliver jag åter in i Atlas Copcos styrelserum. Varför vet jag inte riktigt. Men när minnena träder fram blir det början på en absurd och smått magisk resa. Bandet snabbspolas tillbaka, till barndomen och sedan framåt, från min uppväxt till alla åren som Senior Vice President i koncernen. Den unga kvinnan som skyndar förbi, vore hon betjänt av ett samtal med mig? Kanske, om hon själv vill.”

Författaren

”Marianne, av alla dina böcker är denna den idémässigt starkaste och konceptuellt mest utvecklade. Boken är krävande, då det erfordras både skärpa och eftertanke för att tillgodogöra sig fullt ut ditt insiktsfulla resonemang. Boken appellerar till de som söker svar på bokens tema.
Gratulerar till en mycket intressant och läsvärd bok!”

Lars Renström

Styrelseordförande i Tetra Laval Group

”Marianne fångar oss i sin historia om livet och kärleken. Med sin djupa kompetens om mänskliga relationer och ledarskap ger hon oss subtilt en massa klokskap som jag tar med mig på livets väg. Men hon ger mig också en spännande berättelse.” 

Bodil Sonesson

Koncernchef på Fagerhult

Jag är inte jägare och var lite osäker på om den här boken var nåt för mig. Det var den! Vi får lära känna tre män som förenas genom sitt gemensamma intresse för jakten. De kommer från helt olika verkligheter men delar frikostigt med sig till varandra. När sen olyckan är framme, och deras vänskap verkligen sätts på prov, blir inget sig likt längre… Förloppet tar en helt ny vändning och det är nu som vi verkligen lär känna de tre männen. Jag blir så engagerad att jag vill veta mer om dem, gå in i romanen och säga till dem att de ska skärpa sig! En välskriven och oförutsägbar roman.

Marita Bildt

Entreprenör

De tre männen är skriven av Marianne Hamilton som har stor insikt i jakt med stående fågelhund. Hon kliver innanför mannens bekvämlighetszon när manlig vänskap ställs på prov.

Benny Melin

Dömer i jaktprov, jagat med stående fågelhund i över 40 år

Vilken bok, gillar den innerligt och må säga att detta är en bok om vänskap, relation og jakt. Igår landade denna bok i brevlådan min, öppnade den og läste tills den tog slut. Så innerligt bra, tack Marianne Hamilton!

Agneta Linnea Andersson

Föder upp, tävlar och jagar med stående fågelhund

Ladan ger inte bara en spännande inblick i kvinnors villkor i näringslivet – det är också en visionär berättelse. Jag får känslan av att idéerna i den här romanen skulle kunna förändra saker på riktigt.

Gertrud Hellbrand

Författare

Jag gillade verkligen slutet. Det var helt absurt! Finns så många tolkningar.

Staffan Kull

Pensionsrådgivare

Funderar också över karaktärerna. Jag känner igen dem. Som kvinnor jag mött i arbetslivet, som väninnor i min närhet men också som olika delar av mig själv. Jag känner stark sympati med Rebecca, blir lätt förbannad på Kajsa, och blir nog lite avundsjuk på Valentina som ju också blir Elisabeths favorit. Den visionära, starka, utagerande.

Marita Bildt

Entreprenör

Fina, personliga och målande beskrivningar av personer och miljöer som gjorde den så lätt att ta till sig som läsare. Jag fick väldigt många kloka tankar med mig när jag läst färdigt och den satte igång många funderingar.

Ellinor Strömberg

Executive assistent Nasdaq

Jag vill tacka och berömma Marianne Hamilton för boken Ladan som jag läste med begeistring. Marianne har skapat en bok av allmänt intresse. Det är också en bok som ingen annan kunnat skriva! Det krävdes den erfarenhet Marianne äger. Jag antar att det tagit henne ett helt liv att komma fram till de slutsatser hon dragit. Boken är också så sympatiskt och fyllt av inlevelse och insikt i karriärernas vindlingar. Storartat. Det fina med boken är att den väcker tankar. Avsnitten där Marianne lyfter på den blå slöjan - och visar vem hon själv är - är ljuvliga. Liksom naturskildringarna. Avslutningen är genial. Jag råder alla: Läs Ladan!

Omi Söderblom

Hovrättsdomare och författare

Ladan är en intressant och relevant bok för alla i näringslivet, Den känns väldigt aktuell nu när många funderar över karriärutveckling, tid för reflektion, balans i livet, mm. Jag ser fram emot en engelsk version, visionen om Ladan är global. Jag rekommenderar alla att läsa Ladan!

Karin Holmquist

Vice President Group Internal Audit and Assurance, Atlas Copco

Waiting for the Italian version.

Giulio Mazzalupi

f.d. koncernchef Atlas Copco